On erinomaisen tärkeää, että blogin ensimmäinen kirjoitus miellyttää itseä. Olen viivyttänyt tämän blogin aloittamista, julkistamista, ulkoasun muokkaamista, mitä tahansa, mutta yksi asia on ollut koko ajan selvää. Blogin pääaihe on musiikki, ja tarkemmin valikoidut kappaleet. Valikoidut kappaleet tulevat täysin ja ainoastaan oman musiikkimakuni piiristä, ns. Saara-musiikista. (Kiitos vaan sille geneeriselle irkkityypille, joka tämän käsitteen aikoinaan esitteli. En löytänyt nyt logeista, kuka olit.) Saara-musiikki on täysin oma lajinsa, joka tuntuu useimmiten koostuvan artisteista ja levyistä ja biiseistä, joita kukaan muu ei pidä oikein minään. Tai ainakin ne niin väittävät. Siksi nimeän musiikkimakuni juhlallisesti Genreksi, ja siksi blogin nimi on Genre.

Myös se on ollut pitkään päivänselvää, että aloitan blogini kirjoittamalla eräästä tietystä kappaleesta. Genren ja sen painotukset huomioon ottaen ei tutuille lukijoille varmastikaan ole yllätys, että kappale tulee eräältä suomalaiselta rock-bändiltä. Biisi ei välttämättä ole tuttu kovin monelle, sillä se ei (ainakaan vielä) ole radiohitti, vaan kuuluu Erinomaisten Albumikappaleiden sarjaan. Tämä biisi avaa yhtyeen viidennen (kokoelmaa ei lasketa) levyn, ja avaakin sen mainiosti. Se on hyvä johdatus bändin uudistuneeseen tyyliin. Kuitenkin sen sanoitus on niin perussettiä, että se muodostaa sillan edellisen ja tämän uuden levyn välille. Biisi sisältää hauskoja kikkoja ja etenkin välisoitot saavat tällaisen fanin innostumaan. Kappale osoitti myös live-potentiaalinsa Eräällä Geneerisellä Rock-klubilla eräänä päivänä, jolloin vuosi vaihtui nykyiseksi. Keikan parhaimmistoa, epäilemättä.

Mainittakoon, että en aio ottaa kirjoituksiini minkäänlaista ammattilaisotetta - enhän minä oikeasti mitään musiikista tiedä. Vain sen tiedän, mikä korvaani miellyttää. Siksi haluan välttää ammattitermejä kynsin hampain taistellen. Eipä tarvitse tulla sitten nillittämään tänne. Muuten kommentteja otetaan kyllä vastaan, ja jopa toivotaan. Olisi kiva kuulla muiden kommentteja Päivän Biiseistä(tm).

Niin ja se edellä kuvattu biisihän oli
HIM: Vampire Heart
(Valo)
lyriikat