Viikonloppu muualla kuin Provinssissa HIMiä katsomassa meni mainiosti!

Perjantaina kävin Ypäjällä Finnderbyssä ystäväni Hannan kanssa. Siellä katselimme nuorten hevosten kouluratsastusta, huipputason esteratsastusta (jee, hyvä Sebbe) ja liikaa kalliita hevostelutarvikkeita. Rahaa kului, enemmän tai vähemmän.

Lauantaina vuorossa oli suuri urheilukoitos, Forssan Suvi-ilta. Siellä hölköttelin 10 kilometriä itseäni tyydyttävään aikaan, joka kaikesta harjoittelemattomuudesta huolimatta oli viimevuotista tulosta parempi. Jipii! Täytyy myöntää, että sykemittarin ajanotosta oli hyötyä vauhdin seurailussa. Oli muuten kuuma.

Sunnuntai menikin auringossa ja sisällä maatessa, Antin kanssa jätskiä syödessä (lauantain energiahukka kompensoitiin moninkertaisesti) sekä grilliruokaa ja ensimmäisiä uusia perunoita nauttiessa.

Onnistuin siis hyvin unohtamaan HIMin keikan Muualla(tm). Sain kuitenkin lauantaiyönä muistutuksen asiasta Kriltä, joka kommentoi keikkaa tekstiviestitse. Hienoa, että keikka oli hyvä! Mahtavaa kaikille paikalla olleille. En kuitenkaan jaksa uskoa, että HIM olisi festarikeikalla onnistunut täyttämään minun standardejani hyvästä HIM-keikasta... (kieltomekanismin aiheuttama selitys alkaa nyt) Muistelin juuri viime viikolla, miten bändi aikanaan soitti keikoillaan myös harvinaisia helmiä, kuten vaikkapa Sigillum Diaboli tai Please Don't Let It Go (okei, jälkimmäinen on albumibiisi, mutta ei sitä keikoilla liikaa ole soitettu). Nykyisin HIMin keikat ovat niin tasapaksua hittiputkea, että kädet jäävät nostamatta useimmissa biiseissä. Toki poikkeuksiakin on: uusimman levyn kappaleet ainakin jaksaisivat minua innostaa. Mutta riittäköön nyt tämän aiheen käsittely.

Heartagram.comissa oli linkitettynä artikkeli, Villeä oli haastateltu. Mitenköhän Valo on jaksanut Jonnansa kanssa asua seuraavan kuvauksen kaltaisessa läävässä??

"But my previous place was just horrendous. You should've seen it. I didn't do the dishes for two years straight, and I am serious. And I collected all sorts of stuff, and basically you just keep throwing it wherever until you end up with a 20-inch mass of junk on the floor, with little creepy things living in it. We don't have cockroaches in Finland, but there tiny maggots and stuff like that."

URGH.

Tuon kunniaksi kuunnellaan kaikki yhdessä HIMin Please Don't Let It Go akustisena versiona Pretending-sinkulta, jookos.

P.S. Hei ihmiset! Oletteko kasvintuntijoita? Alla olevan kasvin tunnistaja saa lämpimän maininnan blogissani. Tuo "kaktus" tuli kotitalouteen tupaantuliaisten myötä, ja lahjan antaja unohti, mistä kasvista on kyse. Ja kun itse en tunne kuin ruusu-tulppaani-gerbera-pelargonia-orvokki-osaston (nykyisin myös orkidean, kiitos toisen tuparilahjan), niin olen hieman ymmälläni. Check it out.

kasvi.jpg