...tai jotain. Kispe vinkkasi, että Tuuliajolla-kiertueen tiimoilta oli oikein tehty CMX / Kotiteollisuus feat. 51koodia -yhteistuotos. Pakkohan se oli tarkistaa.

CMX ja Kotiteollisuus eivät ole koskaan suuremmin minuun kolahtaneet, paitsi joidenkin biisien osalta (ensimmäiseltä melkein kaikki radiohitit, jälkimmäiseltä eniten Rakastaa/ei rakasta). Aikanaan Ruisrockissa 2001 CMX:n keikka oli pettymys, koska he eivät soittaneet hittejä ollenkaan - kuulemma tavoillensa uskollisesti. Bändin fanit lienevät onnellisia, kun saavat kuulla harvinaisempia kipaleita aina? Kotiteollisuuden olen kai joskus myös nähnyt livenä, mutta mahdoin olla silloin huppelissa, kun en keksi nyt mitään kommentoitavaa. Taisi se Hynynen tosin jotain rumia puhua.

51koodia sen sijaan rytisee meikäläisen sydämeen. Molemmat levyt ovat joutuneet useampaan pyöräytykseen CD-soittimessa, ja pari keikkaa on plakkarissa nähtynä. Musiikissa bändillä on Ihanaa Aggressiota(tm), joka potkii sisuskaluihin, ja sanoissa kuitenkin vakavia aiheita. (Muut aggression lajit sivuutetaan, vain IA(tm) sopii näet tytöille.) Aikanaan oikein itkin bändin biisin Viimeinen satama (Ottakaa se pois) kuullessani, niin surulliset sanat ja niin sopiva soitanta siinä. Voih.

Tuuliajolla-sinkulla koodit ovat vain fiittaamassa, mutta kuulemma Jute luikauttaa biisin kitarasoolon. Hannun ääntä en bongannut ainakaan ekalla kuuntelulla, ehkä se silti taustalla vaikuttaa. Ennen kaikkea kuitenkin haluan korostaa, että tuo CMX+Kotiteollisuus kuulostaa kyllä hyvältä yhdessä. Tymäkkää, muttei liian synkeää. Onneksi A.W. Yrjänä pelastaa aina välissä hynysyliannostukselta.

No, fiilistelkää toki tekin.