Tiia thö Unikissa (link) on pohtinut aina välillä blogauksissaan, että miten ihmiset saavat niin paljon kaikkea aikaan, ja miten he voivat tehdä niin paljon asioita. Minä olen miettinyt samaa viime päivinä. Tuntuu, että kaikki aika vain katoaa jonnekin tyhjään, eikä jäljelle jää oikeasti hetkiä sellaiseen, mitä pitäisi tehdä. Jotenkin töistä tullessa kello on jo niin mielettömän paljon, että ihmettelen, miten ikinä voin elää harrastavan työssäkäyvän ihmisen elämää sitten, kun opiskelija-aika on ohi? Miten minulla on AIKAA?

Mihin sitä aikaa sitten pitäisi käyttää? Tarvitsisin aikaa:
  • urheiluun: tämä on aika korkealla prioriteeteissa aina, mutta joskus vaan ei ehdi
  • tenttiinlukuun: kuukauden päästä olisi parikin tenttiä, joihin ajattelin osallistua. Mistä löytyisi se parin tunnin syventymishetki joka päivä, jolloin saisin tartuttua kirjaan ja luettua edes muutaman sivun?
  • kotitöihin: siivoaminen on saanut odottaa jo pari päivää, kun jotenkin ei vaan saa aikaiseksi. Tiskaaminen vielä menee, koska se on alle puolen tunnin homma, mutta kun siivoamista viivyttää tarpeeksi kauan, tarvitsee vähintään kolme tuntia koko urakkaan...
  • kaverien tapaamiseen: tässä olen aina ollut huono, en pidä yhteyttä ihmisiin tarpeeksi - ainakaan sellaisiin, jotka eivät käytä Internetiä kommunikaatiovälineenään. Onneksi kesällä on paljon viikonlopputapahtumia, joiden varjolla voi nähdä ystäviä (Hämeenlinna ja Maija, täältä tullaan pian!)
  • itsestäni huolehtimiseen: tämä on kyllä juuri viimeisin prioriteetti minulla: näin kesäisin en edes jaksa meikata aamuisin, kun lähden bussiin, koska mieluummin ehdin bussiin ajoissa kuin pakkeloin. Meikitön tarkoittaa minulla siis täysin meikitöntä, meikattuun olotilaan riittäisi pelkkä ripsiväri. Sitäkään en ymmärrä, miten jotkut jaksavat joka aamu loihtia kasvoilleen meikkivoiteet, kolmea eri sävyä luomiväriä, täydelliset silmänrajaukset vieläpä nestemäisellä värillä, huulten rajaukset ym. Eihän niitä jaksa edes juhliin laittaa??
Listaa voisi kyllä jatkaa vaikka loputtomiin. Ja välillä voisi blogatakin, mutta siihenkään ei oikein ole aikaa? (Tämän hetken vähennän työajastani.) Pitäisi kai ruveta suunnittelemaan ajankäyttöään enemmän, ja panostaa rutiinien luomiseen. Mutta nythän on kesä, en halua elää säännöllisillä aikatauluilla!