On sinänsä selvää, ettei edellisen levy-yhtiön julkaisemat rahantekokokoelmat kiinnosta ketään muita kuin faneja. Se ei kuitenkaan estä kokoelman osia olemasta onnistuneita. Uneasy Listening Vol. 1 oli selvästi huonompi kokoelma kuin juuri julkaistu kakkososa, sillä se sisälsi aivan liikaa B-puoliksi muokattuja versioita HIMin hiteistä, jotka siis eivät olleet enää lähelläkään bändin omaa musiikkia. Joukossa oli kyllä helmiäkin, kuten kaikki mukaan mahtuneet akustiset versiot.

Vol. 2:lta sen sijaan löytyy melko tasainen joukko rockimpia biisejä. Ensimmäisen osan aikaan Valo riimitteli radiohaastattelussa, että jos Vol. 1 on bändin sydän, niin Vol. 2 on sitten munat. Niinhän se on kai nähtävä, joskin mielestäni Vol. 2:lla voisi olla vieläkin munakkaampia kappaleita. Monet biiseistä kuulostavat olevan ikään kuin demoversioita albumeille hyväksytyistä, esim. I Love You (White House Version), Buried Alive By Love ja Endless Dark (616 Version). Näistä tuli väkisinkin mieleen, että onneksi aivan tämä versio ei pitkäsoitolle päätynyt, mutta toisaalta fanina olen tietenkin tyytyväinen päästessäni kuulemaan kehitysversioita... Demotyyppisten kipaleiden lisäksi levyllä on ehkä HIMin onnistunein konesaundi-B-puoli, Soul On Fire (Erich Zann's Supernatural Mix), joka eroaa huomattavasti Vol. 1:n konemiksauksista: rokkius on säilynyt käsittelyn läpi, eikä biisistä ole tullut järkyttävää vingutusta.

Onnelliseksi fanin kuitenkin tekee etenkin ensimmäistä kertaa levyllä omistettu versio Turbonegro-coverista Rendezvous With Anus. Joojoo, kaikkea sitä kuuntelenkin, mutta tanssittaa! :D Sanoituksia en halua miettiä liikaa, tässä tapauksessa. Enkä sitäkään millaisia Google-hittejä tämän jälkeen saan... Kivaa on sekin, että Black Sabbath -livecover Hand of Doomista on myös mukana, muiden kolmen Turussa nauhoitetun biisin lisäksi. Itse toki olin paikalla kyseisellä keikalla 5.4.2002, joten sitäkin parempi :)

550657.jpg
  1. Buried Alive By Love (616 Version)
  2. Rendezvous With Anus (Dein Arsch Ist Meiner, El Presidente)
  3. Sigillum Diaboli (Studio Live Evil)
  4. I Love You (White House Version)
  5. The Begining (sic) Of The End (Sad Damn Version)
  6. Again (Hollovlad Tepes)
  7. Wicked Game (Live In Turku)
  8. Soul On Fire (Erich Zann's Supernatural Remix)
  9. Beautiful (Hollovlad Tepes)
  10. Endless Dark (616 Version)
  11. Hand Of Doom (Live In Turku)
  12. Right Here In My Arms (Live In Turku)
  13. Sail On (Live In Turku)
  14. Pretending (Cosmicpope Jam Version)