Jokaisella on varmaankin kotipaikkakunnallaan jokin sellainen tapahtuma, jolle ehkä vähän naureskellaan selän (lavan?) takana, mutta jonne kuitenkin sitten lopulta päätyy. Forssassa tuo tapahtuma on ehdottomasti Holjat Markkinat. Hyviä esiintyjiä saattaa sattua listoille, jolloin on ikään kuin "pakko" mennä paikalle, muulloin mahdollisesti käydään katsomassa, josko törmäisi tuttuihin. Perusmeininkiä, siis.

Tänä vuonna minua kovasti huvitti torstain esiintyjälista: Elastinen ja Lauri Tähkä! Siis kylläpä on kombinaatio. Huomenna perjantaina on sitten Bonnie Tyleria ja lauantaina kukas muukaan kuin Paula "aikuinen nainen" Koivuniemi. Eli pientä ennakkoluuloa liittyi tähänkin vuoteen. Ja kuten sanottu, sinne sitten menin kuitenkin.

Elastista en nähnyt - harmi sinänsä, koska en usko koskaan nähneeni rap-artistia livenä, etenkään suomalaista. Ymmärrys aihealueesta puuttuu valikoimistani. :) Saavuin paikalle ajoissa vain Lauri Tähkää ja Elonkerjuuta varten, koska paljon radiossa soineena bändinä heidät oli vaan pakko käydä katsastamassa. Kyllä, hyvät ihmiset, katsastajia siellä todellakin oli monta. Ennen keikkaa tuskainen nuori naisääni väkijoukosta huutaa "anteeksi Lauri että oon myöhässä, mutta oon tulossa!". Naiset pakkautuivat eturiviin, joten tunsin oloni hieman ulkopuoliseksi ääniteltan edessä. Tunsin oloni kyllä vähän ulkopuoliseksi myös humalaisten teinien joukossa, eli ei mitään uutta.

791274.jpg

Ja mitä teki Lauri & Co. Vetivät energisen setin, jossa oli paljon hittejä. Joukkoon mahtui kyllä pari hutiakin. Viisi kertsiä putkeen ilman sen kummempaa sanottavaa on minun mittapuullani vain tylsää. Kaksi ekstra-encorea saivat kuitenkin sympatiani. Uusin hitti Hetkeksi en sulle rupia oli varmaankin minulle kaikista suosikein soitetuista. Mutta täytyy sanoa, että eräs nainen ilmaisi encorejen alkaessa myös minun pettymykseni sanoin: "höh, se laitto vaan lisää (vaatteita) päälle". Vakavasti otettavaksi rokkariksihan bändin keulahahmo on liian lihaksikas, vaikka arvostan erittäin suuresti, että nahkahousuihin sujautettu pep... alaruumis on hyvässä kunnossa!

Ensi vuodeksi, hyvät järjestäjät, korkeampi lava, jookos? Ja opetelkaa esiintyjien nimet ulkoa, niin ei tarvitse myötähävetä...