Lauantaina jouduin selittämättömän kovaan keikkaputkeen. No ei, ei keikkailu ole rankkaa, etenkään kun ei itse esiinny. Vuorossa oli siis lauantain täydeltä elävää musiikkia, melko lailla eri laidoilta Genreä.

Alkuillasta menin siis jo aiemmin mainostamaani Jari Sillanpään 10-vuotisjuhlakonserttiin Forssan Feeniks-halliin. Olin liikkeellä äidin kanssa, muitakin tuttuja toki paikalla oli. Ilmapiiri oli aluksi hieman tarkkaileva, mahdollisesti viimeaikaisten paljastusten takia, mutta tunnelma vapautui heti, kun show'n ensimmäinen videonpätkä iskeytyi skriineille. Jari Sillanpää ei ole pelkästään laulaja, vaan esiintyjä, ja konsertti ei ollut pelkkä konsertti, vaan käsikirjoitettu show. Sillanpää osaa tehdä itsestään pellen ja näytellä hölmöä, siksi keikka ei ollut viihdyttävä ainoastaan musiikin takia. Faniksi en itseäni tunnusta, mutta enpä voi olla pitämättäkään :)

Konsertin kohokohta, joka teki minusta jonkinlaisen pikkujulkkiksen salissa, oli se, kun Sillanpää heitti tangokuninkaan kruununsa (= muovinen kruunu) yleisöön. Ja kukapa muu sen sitten sai kuin minä. Olisinpa ottanut kuvia kaikkien niiden kateellisten naisten ilmeistä, jotka onnittelivat minua lahjastani. Kruunun sisältä löytyi päivämäärä, paikka ja tietenkin nimmari. Eli ihan hyvä tuuri kävi.

52339.jpg
Vielä kruunupäinen Jari... ja tyytyväinen kruunun uusi omistaja.
(jälkimmäisen kuvan otti Sanni)

Menevänä ihmisenä en tietenkään sitten pystynyt tyytymään yhteen keikkaan illassa, vaan tein lopullisen päätöksen lähteä Turkuun käymään. SMG:lla on levynjulkaisun yhteydessä vain muutama keikka, joten Turun-reissu oli "pakollinen". Eikä matka (90 km) ollut ollenkaan turha, sillä bändi heitti loistokeikan (ilmeisesti omasta mielestäänkin). Keikan huippukohdiksi nostaisin ehdottomasti ylimääräisen encoren Onnelliset kohtaa, ja ihkuihanan live-biisin Letitä tukkani. Uusista biiseistä kaikki olivat oikein hyviä, mutta mm. Ilman sinua olen lyijyä jäi kovasti mieleen. Herkkupalana saimme kuulla uuttakin uudempaa tuotantoa encorena. Alla keikkasetti satunnaisessa järjestyksessä, kun en kuitenkaan oikeaa järkkää muista.

Perussetti:
Valmis
Hölmö rakkaus
Ylpeä sydän
Katu päättyy aurinkoon
Ota minusta puolet
Vierailla kallioilla
Opin valehtelemaan (olikohan tämä setissä...)
Ilman sinua olen lyijyä
Etten säikytä kaloja
100 km Ouluun
Letitä tukkani
Tällaisena kesäyönä
Ei mun oo hyvä olla yksin

Encoret:
Lopulta me kaikki olemme yksin (tai jotain sinne päin)
Minne katosi päivät
Ylimääräinen encore:
Onnelliset kohtaa