Nämä kysymykset löysin sekä Lauran että Sannin blogeista. Vastaanpa niihin nyt ajankulukseni. Ja sitten voisin vielä osallistua yhteen meemiin, johon minut reilu viikko sitten haastettiin. Ehkä sitten joskus taas kirjoitan jotain asiaakin tänne!


1. Suolaista vai makeaa?
Molempia, vuorotellen! Niin tapahtuu, jos joudun herkkukierteeseen. Yleisesti ottaen kuitenkin suolaista, koska makeaan tulee ällötys paljon helpommin. Feta on yksi mainio esimerkki suolaisesta herkusta.

2. Esine, jonka katoaminen surettaa yhä?
Viimeaikaisista katoamisista surettaa ihanien turkoosien Benetton-sormikkaiden jääminen bussiin. Aiemmista harmittaa Ankkarock 2003:n valokuvien katoaminen bittitaivaaseen. Joukossa kun oli HIM-kuviakin. Onneksi edes joitakin säilyi verkossa.

3. Ihminen, jonka olet kadottanut/menettänyt?
Näitä on useita. Elinaikani isovanhempani ja äidin kaikki sisarukset ovat nukkuneet pois. Eniten koen menettäneeni silloin, kun muut puhuvat isovanhemmistaan ja jopa tapaavat heitä vieläkin. Suru ei kuitenkaan ole kovin suuri, koska olin niin pieni heidän hautajaistensa aikaan. (Kummi)tätini Leenan poismeno oli varmasti kuitenkin kovin menetys.

4. Viikonpäivä josta pidät?
Perjantai! Silloin viikonloppu on vielä edessä.

5. Kuukausi josta tykkäät?
Heinäkuu. Paljon kivoja kesätapahtumia (esim. festareita), lämpöä. Tieto siitä, että kesä jatkuu vielä melko pitkään. Miinuspuolena heinien siitepöly, joille olen erittäin allerginen.

6. Mieleenpainunein kirja?
Nyt kun aloin tätä miettimään, niin ei tullut mieleeni yhtään. Ehkä en ole lukenut tarpeeksi voimakkaita teoksia.

7. Muistatko haikeudella yhtään opettajaasi?
Muistan, ja ylipäätään koko lukiota. Aiempia opinahjoja ei tule liikaa mietittyä, sillä vain lukio oli todella unohtumatonta aikaa. Opettajia voisi luetella useita, mutta mainitsen nyt vain kolme. Sannin ja Lauran tavoin äidinkielen opettajamme Kaija Parko oli yksi parhaimmista opettajistani. Hän sai minut uskomaan, että osaisin kirjottaa, enkä varmasti olisi menestynyt yo-kirjoituksissa kuin keskinkertaisesti ilman tätä uskoa ja hänen valmentamiaan taitoja. En kuitenkaan ollut hänen kanssaan yhtä läheinen kuin Laura ja Sanni, minkä seurauksena en ole puhunut hänen kanssaan sitten lukion, vaikka lakkiaisissa ja koululla joskus olen poikennutkin. Samoin kävi matematiikanopettajani Markku Tenkasen kanssa. Muistelen häntä haikeudella, vaikkemme olekaan tavanneet koulun lopun jälkeen. Ryhmänohjaajamme Eila Takkinen-Karjala jäi hänkin mieleen, ja hänen kanssaan tuleekin vaihdettua kuulumisia tavatessa. Hänen hymyilevä olemuksensa hehkuu edelleen, vaikka muutama vuosi on ehtinytkin jo kulua.

8. Haaveiletko lottovoitosta?
Enpä oikein. Tiedän todennäköisyydet. En ole lotonnut itse koskaan (paitsi perheen kestolotossa), mutta en pidä lottoamattomuuttani tietojeni aiheuttamana.

9. Pidätkö tavarataivaasta? Vai oletko minimalisti?
Olen hamstraaja, en ainakaan minimalisti. Joten joo, tavarataivas taitaa olla enemmän minun heiniäni.

10. Onko tämä päivä ollut hyvä päivä?
Tänään oli hyvä päivä! Aamu alkoi pitkillä unilla. Aurinko paistoi, ja ehdin jopa loikoilla paisteessa tunnin verran. Sen jälkeen kokkasin, koska meille tuli vieraita. Katsoimme elokuvan The Others, ja nyt televisiossa näkyy olevan lihaksikkaita futareita. Ei paskempaa.